Lange forløb

Jeg underviser faste ugentlige klasser for ex. FCM Akademi Fodboldspillere, hvor skadesforebyggelse, mental restitution og det at give spillerne et frirum i en presset hverdag er i fokus. FCMs Superligahold har over en længere periode brugt min undervisning dagen efter en Superliga kamp, som et led i deres restitutions program både fysisk og mentalt. De længerevarende forløb kræver løbende dialog med træner, fysisk træner eller fysioterapeut for hele tiden at justere yogaen ind efter idrætsudøvernes sæson, omstændigheder og behov, så yogaen til fulde understøtter idrætsudøvernes primære aktivitet.


Korte forløb

Et kort yogaforløb kan have forskellige gennemgående tematikker. For Herning Elitesvømning har et 4 ugers forløb i deres sæsonopstart haft til formål at inspirere cheftrænerens daglige arbejde med at skabe en ’lang, lige og bevægelig rygsøjle’ hos svømmerne. For Århus Elite Badminton handlede et kort yogaforløb om fødder og hofte. Ikke helt uventet kom yogaens åndedræts-, fokus- og koncentrationsteknikker dog til at få så stor betydning for spillerne, at denne del af forløbet var mindst lige så værdifuld for dem.

De korte yogaforløb indledes med en afklarende dialog med en træner, fysisk træner eller en fysioterapeut som indgang til at finde forløbets meningsfulde tematik. Dialogen er led i en afklaring af, hvor yogaen har en relevant overførselsværdi til den nærværende idræt.


Workshops

’Yoga som Præstationsoptimering’ kunne være overskriften på en workshop, hvor der veksles mellem teori og praksis. En workshop af den karakter har jeg for eksempel afviklet i samarbejde med Holstebro Elitesport og Herning Elite for de foreninger og klubber, der er involveret i talentudviklingsarbejdet i de to Eliteidrætskommuner. En workshop er typisk en tre timers seance, hvor indholdet for de involverede veksler mellem teori og praksis. En workshop står ofte alene, men kan - som det har været tilfældet i ovennævnte eksempel - give anledning til videreudvikling af samarbejdsrelationer i andre nærtbeslægtede retninger.


Kurser

Jeg tilbyder blandt andet et Elite- og talenttrænerkursus med overskriften ’Nytænkning i din talentudvikling’. Kurset kan rumme talentudviklere fra forskellige idrætter og afvikles over 2 x 3 timer. Kurset har til formål at bidrage deltagerne med redskaber fra yogaen, som de selv kan inddrage i deres daglige arbejde med talentudvikling. Kurset er praksisorienteret og berører arbejdet med idrætsspecifikke ubalancer rent kropsligt samt fysisk og mental restitution, opvarmningssekvenser med udgangspunkt i yogaen og yogaens åndedræts-, fokus- og koncentrationsteknikker.